Skip to content
BirkemoselejrenHeader5
BirkemoselejrenHeader3

TK historie:

TK Terrainsportskredsene Tagensbo-Bispebjerg-Emdrup blev stiftet af Holger Søndergaard den 16. april 1943. Det var i besættelsesårene, hvor der var stort behov for gode fritidsaktiviteter for børn og unge. De første mange år udgik arbejdet fra Grundtvigskirken. De største TK-møder blev afholdt i krypten.

TK blev en livsopgave for Holder Søndergaard gennem næsten 60 år. Tusindvis af unge i NV-kvarteret har haft glæde af oplevelser og venskaber i TK, som stadig udviklede sig under Holger Søndergaards lederskab og enestående arbejdsindsats.

Birkemoselejren / Skovhytten ved Uggeløse Skov og TK’s Ungdomsgård på Tuborgvej blev skabt af TK’s medlemmer, NV-kvarterets borgere og erhvervsliv samt Københavns Kommune som resultat af Holder Søndergaards utrættelige initiativ.

Lad os bruge og stadig forny TK til glæde for børn og unge i nutid og fremtid!

Mindepladen på Birkemoselejren, ved hoveddøren er opsat i 2012 – 100 året for Holder Søndergaards fødsel. Holger Søndergaard blev født i 1912 og døde i år 2000, 88 år gammel.

Mere historie...

Der er skrevet en bog om TK, den hedder ‘Oppe på bjerget’, den er udgivet på Strandbergs forlag, redigeret og bearbejdet af Leif Rasmussen. Den indeholder farverige erindringer, fortalt af gamle medlemmer. Bogen er desværre ikke i handel, og det er ikke lykkedes at få adgang til digitaliserede tekster. Der arbejdes på at få et par af artiklerne ind på websiden.

Bogen kan stadig købes, hvis du besøger Birkemoselejren, og prisen for bogen er 50 kr.